Jos hevonen kuolee tai se joudutaan lopettamaan

Päätös hevosen eutanasiasta joudutaan tekemään silloin, kun hevonen on vakavasti sairas ja toipumisesta ei ole toivoa, tai jos sairaus aiheuttaa kohtuutonta kärsimystä.
  1. Tee vahinkoilmoitus Omilla sivuilla.
  2. Käsittelemme vahinkoilmoituksesi nopeasti, ja saat korvauspäätöksen Omille sivuillesi. Mikäli tarvitsemme lisäselvityksiä, olemme sinuun yhteydessä.

Hae korvausta

Jos haluat hakea korvausta hevosesi hoidosta tai lääkkeistä, tee vahinkoilmoitus Omilla sivuilla. Omat sivut palvelevat sinua 24/7.

Siirry Omille sivuille

Saat henkilökohtaista palvelua nyt joka päivä

Hoida vahinko- ja vakuutusasiasi kuntoon helposti ja hetkessä ma–pe 8–20 sekä la–su 10–16.

Soita korvauspalveluun

Mitä hevosvakuutus korvaa?

Hevosen omistajana haluat ensisijaisesti varmistaa hevosen hyvän hoidon sairauden tai tapaturman sattuessa. Meillä Ifissä on tätä varten tarjolla kaksi vaihtoehtoa:

  • Perustason eläinlääkärikulut, joka kattaa nimettyjen sairauksien ja tapaturmien hoidosta koituvat eläinlääkärikulut.
  • Laajat eläinlääkärikulut, joka kattaa kaiken sen mitä Perustason eläinlääkärikulutkin ja lisäksi monia muita vaivoja.

Molemmista korvaamme eläinlääkärikuluina mm. eläinlääkärin palkkioita sekä eläinlääkärin määräämien lääkkeiden, sidetarpeiden ja vastaavien kustannuksia. Korvaamme myös välttämättömät laboratorio- ja röntgenkulut sekä magneettikuvauksen ja ultraäänitutkimuksen kulut. Vakuutus on voimassa sen vakuutuskauden loppuun asti, jonka aikana hevonen täyttää 22 vuotta.

Perustason eläinlääkärikulut

Perustason eläinlääkärikuluina korvaamme eläinlääkärin palkkioita sekä eläinlääkärin määräämiä lääkkeitä ja tutkimuksia yleisimpien sairauksien ja tapaturmien tapauksessa. Eläinlääkärikulut korvataan kun kyseessä on:

  • Akuutti haava
  • Raajan tapaturmainen luunmurtuma tai luun säröymä
  • Ruokatorven tukkeuma
  • Akuutti ähkyhoito ja ähkyleikkaus
  • Kaviokuume
  • Lannehalvaus

Eläinlääkärikuluja korvataan valintasi mukaan vakuutuskaudessa 2000, 4000 tai 6000 euron verran. Vakuutuskausi on vuoden mittainen ajanjakso. Hevosvakuutuksessa omavastuusi on joko 25 % kuluista — me korvaamme 75 % korvattavista hoidoista ja lääkkeistä, tai sairauskohtainen 130 euroa.

Laajat eläinlääkärikulut

Jos haluat varmistaa hevosesi parhaan mahdollisen hoidon, valitse hevosvakuutukseksi Laajat eläinlääkärikulut. Se on hieman arvokkaampi kuin Perustason eläinlääkärikulut, mutta korvaa huomattavasti laajemmin hevosen vaivoja. Laajan eläinlääkärikuluturvan korvattavia sairauksia ei ole erikseen listattu, vaan korvaamme kuluja erilaisten vaivojen tapauksessa, yleisten rajoitusehtojen​ puitteissa.

Esimerkkitapauksia sairauksista ja tapaturmista, joita Laaja-turva korvaa:

Oksa osuu hevosen silmään tarhassa ja sarveiskalvoon tulee syvä haava. Korvaamme kustannuksia tutkimuksista, lääkityksestä, klinikan hoitopäivämaksuista ja mahdollisista jälkitarkastuksista.

Hevonen on apea ja sillä on kuumetta. Eläinlääkäri ottaa verikokeet ja tähystää hengitystiet. Hevosella todetaan hengitystietulehdus ja sille määrätään lääkkeitä ja lepoa. Samat tutkimukset toistetaan hevoselle kahden viikon kuluttua. Korvaamme kustannuksia lääkkeistä ja kummastakin käynnistä eläinlääkärillä.

Hevoselle tulee ongelmia ihon kanssa. Eläinlääkäri ottaa näytteitä ihosta ja verikokeita. Hevosella todetaan bakteerin aiheuttama ihotulehdus, ja sille määrätään lääkkeitä ja lääkeshampoota. Maksamme korvauksia eläinlääkärikäynneistä, lääkkeistä ja tutkimuksista.

Kuten Perustason eläinlääkärikuluissakin, voit valita kuinka suuresta summasta eläinlääkärikuluja, lääkkeitä ja muita kustannuksia vakuutuskaudessa enintään korvataan. Vaihtoehdot ovat 2000, 4000 tai 6000 euroa. Omavastuuna maksat ainoastaan 25 % kuluista eli me korvaamme 75 % kaikista korvattavista lääkkeistä ja hoidosta. Kiinteää euromääräistä omavastuuta ei ole, mikä takaa, että saat korvauksen pienemmästäkin eläinlääkärikäynnistä.

Henkiturva

Henkiturvasta korvaamme hevosen menehtyessä enintään hevosen rahallisen arvon tai muun valitsemasi summan. Henkiturva on saatavilla myös erikseen, jos et halua vakuutuksesi kattavan eläinlääkärikuluja. Henkiturva on voimassa sen vakuutuskauden loppuun asti, jonka aikana hevonen täyttää 22 vuotta.

Sikiö- ja varsaturva

Sikiö- ja varsaturvasta korvaamme varsan hoitokuluja yhden kuukauden ikään asti. Turvaan sisältyy myös korvaus sikiön tai varsan menettämisen varalta. Vakuutuksen saa 3—18-vuotiaalle Ifissä vakuutetulle tammalle ja tiineyskuukausien 3—8 aikana.

Vastuuturva

Vastuuturva korvaa hevosen aiheuttamia vahinkoja kotitalouden ulkopuolisille henkilöille tai heidän omaisuudelleen. Vastuuturvalla ei ole päättymisikää eli se on voimassa hevosen koko eliniän.

Esimerkkitapauksia Vastuuturvasta

Hevonen karkaa aitauksesta, juoksee autotielle ja törmää auton kanssa. Auton vauriot korvataan Vastuuturvasta.

Hevonen puree tallilla vieraillutta tyttöä, joka tarjoaa hevoselle heinää peukalo edellä. Vastuuturvasta korvataan tapaturmasta aiheutuvat lääkäri- ja hoitokulut.