Törmäys, peltikolari tai tieltä suistuminen

Lue ensin ohjeet ja täytä sitten vahinkoilmoitus Omilla sivuilla.

Liikennevakuutus korvaa toiselle aiheutuneet ajoneuvo- ja omaisuusvahingot sekä henkilövahingot, jos olet törmännyt esimerkiksi liikennemerkkiin, seinään tai puuhun. Oman ajoneuvon vaurioista voit hakea korvausta kaskovakuutuksesta.

Ehkäise lisäonnettomuudet

Laita tarvittaessa tielle varoituskolmio ja kytke ajoneuvosi hätävilkut. Hätänumerosta 112 saat apua hätätilanteessa.

Sattuiko henkilövahinkoja?

Jos itse tai joku toinen henkilö on loukkaantunut ja tarvitsee välittömästi apua, soita yleiseen hätänumeroon 112.

Muussa tapauksessa voit ilmoittaa henkilövahingot vahinkoilmoituksen yhteydessä, kun pääset turvallisesti pois tapahtumapaikalta.

Tarkista ajoneuvosi vauriot ja ajokuntoisuus

Tarkasta, millaisia vaurioita ajoneuvoon on tullut. Voit ottaa myös valokuvia tilanteesta. Ennen kuin jatkat autollasi matkaa, tarkista ainakin:

  • ajovalot
  • renkaat
  • valuuko autosta nesteistä
  • esteetön näkymä tuulilasista
  • hälytysmerkkivaloja ei pala mittaristossa
  • autosta ei kuulu outoja tai ylimääräisiä ääniä

Jos autosi ei ole ajokuntoinen

Kaikki Ifin kaskovakuutukset korvaavat hinauskuluja. Jos tarvitset vain hinausapua, soita suoraan Ifin hinauspalveluun p. 010 19 18 40. Vahinkoilmoitusta ei tarvitse erikseen tehdä. Ifin hinauspalvelu osaa auttaa sinua myös matkan jatkamiseen liittyvissä kysymyksissä.

Jos omaan autoosi tuli myös vaurioita, tai jos matkan jatkamisesta syntyy kuluja, niistä voit tehdä vahinkoilmoituksen myöhemminkin, kun pääset turvallisesti pois tapahtumapaikalta. Tee vahinkoilmoitus Omilla sivuilla. Mikäli sinulla ei ole verkkopankkitunnuksia käytössäsi, tee ilmoitus ajoneuvovahinkolomakkeella. Saat nopeasti vastauksena toimintaohjeet jatkoa varten.

Jos autosi on ajokuntoinen

Voit tehdä autoosi mahdollisesti tulleista vaurioista vahinkoilmoituksen myöhemminkin, kun pääset turvallisesti pois tapahtumapaikalta. Tee vahinkoilmoitus Omilla sivuilla. Mikäli sinulla ei ole verkkopankkitunnuksia käytössäsi, tee ilmoitus ajoneuvovahinkolomakkeella. Saat nopeasti vastauksena toimintaohjeet jatkoa varten.

Lähetämme toimintaohjeet Omille sivuillesi

Otamme tarvittaessa yhteyttä vahingon toiseen osapuoleen. Kerromme sinulle myös vaikuttaako vakuutuksen käyttäminen kasko- tai liikennevakuutuksesi maksuihin (bonukseen). Vahingon ilmoittaminen meille ei vielä vaikuta bonukseen.

Voit myös soittaa korvauspalvelumme numeroon 010 19 18 18 ja ilmoittaa ajoneuvovahingostasi arkisin klo 8–18.

Vahinkotarkastus

Ajoneuvojen vauriot tarkastetaan korjaamolla. Pyydä korjaamoa huolehtimaan vaurioiden tarkastuksesta Ifin kanssa.

Tarvitsetko hinausapua tai sijaisauton?

Aiheutuiko kolarista henkilövahinkoja?

Varaudu ajoissa

Muista huolehtia autovakuutuksesta