Kolari toisen ajoneuvon kanssa

Lue ensin ohjeet ja täytä sitten vahinkoilmoitus Omilla sivuilla.

Toinen aiheutti kolarin

Vahingot ajoneuvollesi korvaa kolarin aiheuttaneen osapuolen liikennevakuutus.

  1. Vastapuolen tulee ilmoittaa vahingosta omalle liikennevakuutusyhtiölleen, joka korvaa sinun vahinkosi. He ottavat sinuun yhteyttä.
  2. Voit halutessasi ilmoittaa meille vahingosta, vaikka et olisikaan vahingon aiheuttanut osapuoli. Jos sinulla on kaskovakuutus, voit käyttää sitä ajoneuvosi korjauttamiseen.

Vahingon aiheuttaneen ajoneuvon liikennevakuutus korvaa molempien osapuolten mahdolliset henkilövahingot. Ota yhteyttä vahingon aiheuttaneen ajoneuvon liikennevakuutusyhtiöön.

Aiheutin itse kolarin tai on epäselvää kumman syy kolari on

Liikennevakuutus korvaa toiselle aiheutuneet ajoneuvo- ja omaisuusvahingot sekä kaikkien osallisten henkilövahingot. Oman auton vaurioista voit hakea korvausta kaskovakuutuksesta, kun siinä on törmäysturva.

  1. Tee vahinkoilmoitus Omilla sivuilla. Mikäli sinulla ei ole verkkopankkitunnuksia käytössäsi, tee ilmoitus ajoneuvovahinkolomakkeella.
  2. Lähetämme toimintaohjeet Omille sivuillesi ja otamme yhteyttä vahingon toiseen osapuoleen. Kerromme sinulle myös vaikuttaako vakuutuksen käyttäminen kasko- tai liikennevakuutuksesi maksuihin (bonukseen). Vahingon ilmoittaminen meille ei vielä vaikuta bonukseen.

Voit myös soittaa korvauspalvelumme numeroon 010 19 18 18 ja ilmoittaa ajoneuvovahingostasi arkisin klo 8–18.

Vahinkotarkastus

Ajoneuvojen vauriot tarkastetaan korjaamolla. Pyydä korjaamoa huolehtimaan vaurioiden tarkastuksesta Ifin kanssa.

Tarvitsetko hinausapua tai sijaisauton?

Aiheutuiko kolarista henkilövahinkoja?

Varaudu ajoissa

Muista huolehtia autovakuutuksesta