Uuden yrittäjän vakuutukset

Seija ja Antti

Oletko perustamassa yritystä ja haluat tietoa vakuutuksista? Tiedätkö mitkä vakuutukset ovat pakollisia ja mitkä vakuutukset on hyvä ottaa jo yritystä perustaessasi?

Me olemme täällä sinua varten ja vastaamme uuden yrittäjän vakuutuksiin liittyviin kysymyksiin. Voit kirjoittaa kysymyksesi viereiseen kysymyslaatikkoon.​​​​​​

Vastuuvakuutuksen hinta?
Kysyi Martti Julkaistu 29 joulu 2009

Mikä vaikuttaa vastuuvakuutuksen hintaan?

Valitsemasi vakuutusmäärä, omavastuu ja yrityksesi toimiala. Lisäksi tarvitaan yrityksen palkkasumma, laskutuksen määrä tai liikevaihto. Tutustu tarjoamiimme vastuuvakuutuksiin​
Miten vakuutukset saa voimaan?
Kysyi Niko Julkaistu 7 tammi 2010

Voiko vakuutukset sopia voimaan puhelimitse vai edellytetäänkö tilausvahvistuksen allekirjoittamista ja palauttamista?

Nykyisin lähetämme tarjoukset pääasiassa sähköpostitse asiakkaalle, ja hän voi hyväksyä vakuutukset joko soittamalla meille tai lähettämällä hyväksyvän vastauksensa sähköpostitse. Jos asiakas itse haluaa, hän voi toki lähettää allekirjoitetun tilausvahvistuksen perinteisenä kirjepostina.
YEL-vakuutuksen hinta
Kysyi Jari-Pekka Julkaistu 7 tammi 2010

Kuinka paljon YEL-vakuutus maksaa?

YEL-vakuutus on riippuvainen vuotuisesta työtulosta. Aloittavan yrittäjän YEL-vakuutuksen maksu lasketaan aloittavan yrittäjän alennuksella (-25 %) jolloin vakuutusmaksu on 15,9 % sovitusta työtulosta.

Esimerkki: 10 000 euron työtulo x 0,159 = 1 590 euroa vuodessa.

Yrittäjän pakolliset vakuutukset
Kysyi Eeva Julkaistu 5 tammi 2010

Mitkä vakuutukset ovat yrittäjälle pakollisia?

YEL-vakuutus (Yrittäjän Eläkelain mukainen vakuutus) on pakollinen, jos vuotuinen työtulo ylittää minimirajan 6 560, 30 euroa. Jos yrityksessä on työntekijöitä, heille on otettava TyEL-vakuutus (Työntekijän Eläkelain mukainen vakuutus) ja lakisääteinen tapaturmavakuutus.
Miten ilmoitan muutoksista?
Kysyi Andrea Julkaistu 4 tammi 2010

Miten hoidan jatkossa vakuutuksiini mahdollisesti tarvittavat muutokset?

Soita yritysasiakkaiden palvelunumeroon 010 19 15 00 tai tee muutosilmoitus If Yrityskansiossa.

Kesätauko

Asiantuntijamme ovat kesälaitumilla. Kesän aikana voit lukea jo kysyttyjä ja vastattuja kysymyksiä - ehkä löydät vastauksen saman tien näiltä sivuilta.