Hemförsäkring
- Egnahemshus

Räkna ut pris och köp (Tjänsten finns enbart på finska.)

Hemförsäkring för dig som bor i egnahemshus

Om du äger ett egnahemshus behöver du en försäkring för både byggnaden och lösöret. Nya If Hemförsäkring och OmfattandePlus-skyddet täcker mer omfattande än tidigare skador på byggnaden och hemmets lösöre till följd av fukt och skadedjur.

Med bostadshuset ingår i försäkringen lekstuga, grilltak, lusthus, skjul av lätt konstruktion, simbassäng/bubbelpool och badtunna, var och en upp till 5 000 euro, förutsatt att de inte har krävt myndighetstillstånd.

Gårdsområden ingår i försäkringen i samband med bostadshuset. Sedvanliga fasta konstruktioner på gården ingår i bostadshusets försäkring upp till 5 000 euro, förutsatt att de inte har krävt myndighetstillstånd. Med sedvanliga fasta konstruktioner avses t.ex. flaggstång, staket och port.

Försäkringens giltighet och försäkrade

Försäkringen gäller på försäkringsstället och tillfälligt högst ett år överallt i världen, t.ex. när du flyttar eller reser. Försäkringen gäller också med höjd självrisk i samband med byggande och grundlig renovering.

I försäkringen ingår fast och lös egendom som tillhör försäkringstagaren och personer som stadigvarande bor i samma hushåll med honom eller henne.​​​​​​​​​​​​​

Säkerhetstips

If Foldern – smart sätt att sköta sina försäkringsärenden

Med If Foldern sköter du snabbt och bekvämt de flesta av dina försäkrings- och ersättningsärenden.

Skydda ditt hem mot bränder

Skydda ditt hem mot bränder, köp brandvarnareSe över brandsäkerheten i ditt hem. Brandvarnaren är en viktig livförsäkring.

Anmäl skada

Här kan du anmäla din skada dygnet runt.