Matkavakuutus turvaa sinut ja matkatavarasi


 • Turvaa hoitokulujen varalle

  ​Hoitokulut voivat nousta ulkomailla kymmeniin tuhansiin euroihin. Korvaamme kulut ilman ylärajaa.

 • Sisältää peruuntumisturvan

  ​If Matkavakuutus sisältää aina myös peruuntumisturvan.

 • Nopea korvauspalvelu

  ​Teemme yli 70 % korvauspäätöksistä vuorokauden sisällä.

Matkavakuutuksen sisältö Matkustajat Matkatavarat
Sairastuminen ulkomaan matkalla

Korvaamme hoitokuluja jopa 90 päivän ajalta lääkäriin hakeutumisesta lukien. Vakavassa sairaustapauksessa korvaamme myös kuljetuksen Suomeen sekä tarvittaessa saattajan kustannuksia.

 
Tapaturma ulkomaan matkalla

Korvaamme hoitokuluja jopa 3 vuoden ajalta tapaturman sattumisesta. Vakavan tapaturman sattuessa korvaamme myös kuljetuksen Suomeen sekä tarvittaessa saattajan kustannuksia.

 
Tapaturman aiheuttama pysyvä haitta*

Haitta-asteen mukainen kertakorvaus pysyvän haitan aiheuttaneesta vammasta. *Voit valita lisäturvana.

 
Tapaturman aiheuttama kuolema*

Edunsaajalle maksettava kertakorvaus tapaturman aiheuttamasta kuolemasta. *Voit valita lisäturvana.

 
Sairastuminen tai tapaturma kotimaan matkalla*

Voit lisämaksusta laajentaa jatkuvan vakuutusturvan myös yöpymisen sisältäville, yli 150 km päähän tehtäville vapaa-ajan matkoille. *Voit valita lisäturvana.

 
Ulkomaan korvauspalvelu

Neuvomme vahingon sattuessa, ohjaamme sopimusssairaalaan tai -lääkärille, huolehdimme maksusitoumuksista ja avustamme kotiinkuljetuksissa.

 
Matkan peruuntuminen tai keskeytyminen sekä matkalta myöhästyminen

Jos matkasi peruuntuu, keskeytyy tai myöhästyy pakottavista syistä, korvaamme aiheutuneita kuluja sekä menetettyjä matkapäiviä.

 
Ennen matkaa alkaneen sairauden paheneminen

Korvaamme ensiapuhoitoa matkakohteessa enintään viikon ajalta sairauden pahentuessa odottamatta matkan aikana.

 
Vakava matkasairaus tai -tapaturma

Korvaamme yhden lähiomaisen matkakuluja hengenvaarallisesti sairastuneen tai loukkaantuneen luokse sekä majoituskuluja perillä.

 
Matkalta evakuointi

Jos Suomen ulkoministeriö suosittelee kohdealueelta poistumista esim. luonnonkatastrofin vuoksi, korvaamme evakuoinnista aiheutuvia ylimääräisiä matka- ja majoituskustannuksia.

 
Vainajan kotiinkuljetus

Kuolemantapauksessa huolehdimme vainajan kuljetuksesta Suomeen.

 
Matkatavaroiden rikkoontuminen, varkaus tai myöhästyminen

Korvaamme äkilliset ja ennalta arvaamattomat matkatavaroiden vahingot. Vakuutus kattaa kaikkien taloudessasi asuvien matkustajien matkatavarat.

 
Matkaoikeusturva

Korvaamme oikeudenkäyntikuluja yksityiselämääsi liittyvissä, matkalla sattuneissa riita- ja rikosasioissa.

 
Matkavastuu

Korvaamme sinun tai perheenjäsenesi matkalla toiselle vahingossa aiheuttaman henkilö- tai esinevahingon, josta olet vastuussa.

 

Matkavakuutus turvaa sinut ja matkatavarasi

If Matkavakuutus koostuu kahdesta osasta, joita voit täydentää matkasi mukaan. Matkavakuutukseen kuuluu aina matkustajavakuutus, ja lisäksi voit hankkia myös matkatavaravakuutuksen.

 • Matkustajavakuutus korvaa, jos sairastut tai joudut tapaturmaan matkalla. Tarvitset oman turvan jokaiselle aikuiselle, alle 20-vuotiaille mukana matkustaville lapsille riittää vanhemman vakuutus.
 • ​Matkatavaravakuutus korvaa matkatavaravahingot, muille ihmisille aiheuttamiasi vahinkoja sekä oikeudenkäyntikuluja. Matkatavaravakuutus kattaa koko perheen matkatavarat.

Katso taulukosta, mitä matkavakuutukseen kuuluu ja valitse sinulle sopivat lisäturvat.

Vältä jopa kymmenien tuhansien kulut sairastuessasi matkalla

If Matkavakuutus helpottaa hoitoon pääsyä ja korvaa lääkäri- ja sairaalakuluja, jotka ulkomailla voivat nousta huiman korkeiksi.

Jos käy niin ikävästi, että matkasi yllättäen peruuntuu tai keskeytyy, voit saada korvausta kuluista ja menetetyistä matkapäivistä.

Edullisin matkavakuutus on jatkuva vakuutus

If Matkavakuutus voi olla jatkuva tai määräaikainen (matkakohtainen). Jos matkustat kaksi kertaa tai useammin vuodessa ulkomaille, on jatkuva vakuutus sinulle kätevä, ja myös halvin vaihtoehto.

Säästät selvää rahaa, kun et joudu ottamaan vakuutusta joka matkalle erikseen. Ja onhan se helpompaa, kun on yksi muistettava asia vähemmän matkalle lähtiessä.

Hoida matkavakuutus kuntoon ensin ja sitten voit keskittyä matkan suunnitteluun! Saat vielä 10 % alennuksen, kun hankit matkavakuutuksen nyt verkkokaupastamme.​

Korvaako matkavakuutus?​ Lue tarinoita reissun päällä sattuneista vahingoista.